Pers


Factsheet

Oprichters:

Cengizhan Can & Sander Klomp
Gevestigd in Tilburg, Nederland

Datum van oprichting:

December 23, 2018

Website:
www.dutchgamemarathon.nl

Pers / Business contact: info@dutchgamemarathon.nl

Social media:
Facebook
Twitter
Instagram
Twitch
LinkedIn

Telefoonnummer:

+31 (6) 34 56 67 07

Omschrijving

De Dutch Game Marathon is een charity stream ten behoeve van Alzheimer Nederland.


Concept

Op 20 tot en met 22 september 2019, tijdens het weekend van Wereld Alzheimer Dag, vindt een 56-urige gaming marathon plaats; deze wordt live uitgezonden via Twitch. Hiermee halen we geld op ten behoeve van Alzheimer Nederland, en daarom spelen we games die losjes bij het thema Alzheimer passen. Daarnaast verloten we, tijdens de stream, gaming merchandise onder de donateurs. Populaire Nederlandse streamers en influencers zullen aanwezig zijn en plaatsnemen op de bank! Donaties kunnen gedaan worden via onze Alzheimer NL-pagina.


Motivatie

Bijna iedereen kent wel iemand met een vorm van dementie in zijn of haar omgeving: meer dan 270.000 mensen in Nederland lijden aan deze ziekte. Soms met heftige verhalen als gevolg.

Voor ons was het de volgende anekdote van Sander, die de doorslag gaf om in actie te komen voor Alzheimer Nederland.

‘Kun je niet gewoon een hamer pakken? Ik wil echt niet meer. Dit is toch geen leven.’ Dit zei ze voor de vierde keer die middag, terwijl ze uit het raam staarde. Een paar seconden later ging het alweer over koffie en koekjes. In die korte momenten van helderheid had ik zowaar nog meer medelijden met haar, dan wanneer ze weer in een vlaag van vergetelheid zat.

De quote hierboven is van een oudtante van me, maar gelukkig hoeft het niet altijd zo dramatisch te zijn. Zo heeft bijvoorbeeld mijn opa zijn laatste jaren doorgebracht in een verzorgingstehuis met liefdevolle verplegers waar hij, ondanks zijn dementie, toch nog erg kon genieten van de gezelligheid en aandacht die hij daar kreeg.

Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te helpen genezen of voorkomen, zodat het eerste verhaal nooit meer hoeft te gebeuren. Tot het zover is, proberen ze ook om het leven van reeds dementerenden zo prettig mogelijk te maken. Dat een prettig leven nog even mogelijk is, dat heeft mijn opa me wel laten zien.

Voor ons is deze charity stream de kans om onze eigen bijdrage te leveren aan de missie van Alzheimer Nederland. We scharen ons dan ook volledig achter het statement van hun mooie video: “Ik wil dat dit niet wordt vergeten.”


Logo


Logo gemaakt door Jacqueline Edwards Design.


Video


Vdeo gemaakt door Christa Hiddinga Productions.


Missie en visie

Missie

Dutch Game Marathon zet zich graag in om de wereld een stukje beter te maken. Dit doet de stichting door alle aspecten van games erbij te halen: het sociale, het creatieve, het doorzettingsvermogen wat met games gepaard gaat. Door dit allemaal te combineren, zetten wij een gezellige sfeer neer, en zetten wij ons in voor een goed doel.

Voor ons ligt de Alzheimerstichting dicht aan ons hart - en daarom proberen we deze stichting te helpen door middel van de stream.

Visie

Visie

Wij van de Dutch Game Marathon vinden dat videogames de verschillende sociale aspecten dichter bij elkaar brengen. Men ziet nu hoe er hele werelden worden gecreëerd, vriendschappen gesmeed, ervaringen gedeeld… Er komt veel goeds uit de gamewereld en er kan nog veel meer goeds mee gedaan worden.


TeamCengizhan Can
Oprichter
Gastenrelaties
Websitecoördinator
Sander Klomp
Oprichter
Public Relations
 
Robin van Tellingen
Externe Betrekkingen
Public Relations
Penningmeester

Cengizhan:

Cengizhan is één van de twee oprichters van Dutch Game Marathon en is een 25-jarige Computer Science & Engineering masterstudent aan de TU Eindhoven. Hij is een bekend gezicht aan de universiteit door de taken die hij in het verleden op zich heeft genomen bij verschillende organisaties (shout-out naar Wervingsdagen en Stukafest Eindhoven) en is ook vaak in Eindhoven te vinden.

Desalniettemin reist hij ook graag het land door op zoek naar leuke plekjes, aardige mensen en is altijd paraat voor avontuur. In zijn vrije tijd houdt hij zichzelf graag up-to-date met het laatste nieuws rondom de video gaming- en de gadget-wereld en werkt hij graag aan (ietwat willekeurige) doelen die hij voor zichzelf heeft gezet.

Door samen met Sander DGM op te zetten, wilt Cengizhan niet alleen de strijd aangaan tegen dementie, maar ook de kracht van de gaming community tonen aan de buitenwereld. Cengizhan neemt de rol aan van Guest Relations en Websitecoördinator. Mocht je dus vragen hebben die bij deze rollen terecht horen te komen, schroom dan niet die aan Cengizhan te stellen!

Sander:

Sander is een 23-jarige PhD student kunstmatige intelligentie op de Technische Universiteit Eindhoven, waar zijn dagen vooral gevuld zijn met het verdrinken in wetenschappelijke papers en het schrijven van (soms hacky) code. Waar mogelijk richt hij zijn werk op beeldanalyse problemen die de maatschappij kunnen helpen, van kanker detectie tot het vinden van bermbommen tot het automatisch spotten van mensen die afval op straat gooien (want niet al het werk kan van levensbelang zijn).

In zijn vrije uurtjes luistert hij graag naar muziek en jamt hij vaak mee op zijn elektrische gitaar of elektrisch drumstel (hopend dat hij de wraak van verontwaardigde “echte” akoestische drummers kan vermijden). Het schrijven van muziek is ook een goede tijddoder als de inspiratie het toelaat.

Met het opzetten van de Dutch Game Marathon, samen met de binnenkort te introduceren Cengizhan Can, hoopt Sander een verschil te maken in de strijd tegen dementie, ter nagedachtenis aan zijn opa. Nu dat de DGM live is zal hij de rol van public relations op gaan pakken in de hoop zoveel mogelijk kijkers en donateurs naar het evenement te halen!

Robin:

In zijn vrije tijd houdt Robin ervan te gamen, lezen, reizen (binnen en buiten Nederland), bloggen, poëzie schrijven en met vrienden te chillen. Momenteel heeft hij enkele ‘voornemens’ om waar te maken dit jaar:

Japans leren lezen en spreken (A1/A2 niveau)
Één boek per maand lezen

Naast dat hoopt hij dit jaar nog een paar nieuwe landen van zijn lijst af te strepen.

Met een achtergrond in International Business heeft hij een breed scala aan business vakken afgerond. Daardoor waren de rollen External Affairs, PR en Treasurer een vrij natuurlijke fit voor hem. Hij hoopt met Dutch Game Marathon aan te tonen dat gaming mensen kan samenbrengen voor leuke doelen. Daarnaast wilt hij ook graag de Nederlandse gamesindustrie en indie-studios in het daglicht zetten.


Criss van de Wouw
Dagcommissaris
Penningmeester
 
Boris Boekelman
Vrijwilligerscoördinator
Gastenrelaties
 
Rik Somers
Technische Coördinator
 
 
Criss:

Criss is een 24-jarige medische biotechnologie masterstudent aan de Wageningen Universiteit and Research Centre. In zijn vrije tijd componeert en engineert hij zijn eigen muziek, wat meestal uit de punk/rock/metal hoek komt. Hij speelt zelf gitaar en doet dat volgens zijn huisgenoten vaak te hard. Daarnaast verdiept hij zich in de magische wereld van mixologie (heeft niks met muziek te maken) en speelt hij natuurlijk veel games.

Hij volgde het voorbeeld van Cengizhan en Sander en besloot zich in te zetten in de strijd tegen Alzheimer. Zo hoopt hij twee hele goede aspecten te combineren: de wereld beter maken, en games spelen.

Boris:

26 jaar oud, werkzaam in de financiële dienstverlening als autoverzekeringsadviseur, en een deeltijdstudent Learning and Development in Organisations. Dat werken doet hij in Hilversum, het studeren in Nijmegen. Wonen? De draai is gevonden in Utrecht. Veel tijd in de trein wordt gedood met boeken.

Wat betreft hobby’s, uiteraard kijkt hij Netflix (maar gaat liever naar de bioscoop!), uiteraard doet hij graag leuke dingen met vrienden. Ook staat Boris graag in de keuken, het liefst te koken voor andere mensen.

Gek genoeg is Boris niet eens een hele grote gamer; zijn drive om mee te werken aan Dutch Game Marathon komt voort uit het willen helpen van mensen. Dit zie je in zijn studie, in zijn (al dan niet voormalig) werk, en uit zijn ambities: hij wil ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen. Het feit dat hij een project als dit kan aanpakken met ontzettend goede vrienden van hem, is een bonus.

Rik:

Rik is een 25 jarige software engineer die zich voornamelijk bezighoudt met front- en backend development van webapplicaties bij een elektronica assemblage bedrijf in Best. Voor Rik hier begon te werken heeft hij een bachelor Software Engineering met een minor in Game Design op de Fontys Hogescholen afgerond.

Hij is altijd al een gamende geek geweest in hart en nieren. Al vanaf het moment dat hij op jonge leeftijd Mario speelde op een SNES die zijn ouders voor hadden gekocht is zijn interesse in computers en gaming gegroeid.

In zijn vrije tijd kijkt Rik graag naar films, series en Twitch streams, maar is hij sinds kort ook bezig met het experimenteren in 3D printing. Daarnaast wil hij in het komende jaar het streamen van games weer oppakken, waardoor de vraag of hij wilde meewerken aan een gaming marathon natuurlijk een no-brainer was.

Naast de motivatie om in de toekomst meer te willen streamen wil Rik ook laten zien wat de kracht van de gaming community kan zijn zolang we onze krachten bundelen. Bovendien heeft Rik net als andere leden van het team te maken gehad met familieleden die hebben geleden aan dementie.


In de media

Links: Cursor, Evilgamers, FOK!, Gamed, GameParty, Gameland, Gameliner, Nieuwsredactie FHJ, Omroep Tilburg, StarGamers, Tilburgse Koerier .


Extra links

Cengizhan Can op Twitter

Persoonlijke Twitter van Cengizhan Can: @CengizMan

Robin van Tellingen op Twitter

Persoonlijke Twitter van Robin van Tellingen: @RobinotX

Criss van de Wouw op Twitter

Persoonlijke Twitter van Criss van de Wouw: @CrissvandeWouw

Boris Boekelman op Twitter

Persoonlijke Twitter van Boris Boekelman: @BorisBoekelman

Rik Somers op Twitter

Persoonlijke Twitter van Rik Somers: @Rik_Somers


Contact

Vragen
info@dutchgamemarathon.nl
Twitter
twitter.com/gamemarathonnl
Facebook
facebook.com/gamemarathonnl
LinkedIn
linkedin.com/gamemarathonnl
Website
dutchgamemarathon.nl


Gebaseerd op Presskit() | KVK-nummer: 75209314 | Beleidsplan | RSIN: 860186763 | Beloningsbeleid